Kun varastoit, varastoi kunnolla!

Meillä kaikilla kertyy tavaraa nurkkiin 

Monella meistä on ajan myötä kertynyt tavaraa ja entistä suurempi osa asunnon tilasta kuluu varastointiin. Tämä ei ole pelkästään pienten kaupunkiasuntojen ongelma, kodin koosta riippumatta asunto on usein “täynnä”. Allekirjoittaneen vanhempien autotallissa ei koskaan ole säilytetty autoa ja lähipiiristä löytyy useita esimerkkejä saunan pääasiallisesta käytöstä kalliina varastotilana. 

Tässä blogitekstissä jäsennellään ajatuksia kodin tavarapaljouden varastoimisesta ja miten sen voi tehdä kunnolla.

Varastoneliöiden hintaa tulisi verrata asuinneliöihin

Onko tavaran kertyminen pitkässä juoksussa ongelma? Jos tilaa löytyy hyvin, tavaran säilyttäminen lähellä voi tuntua helpolta ja tavarat ovat nopeasti saatavilla, mutta käytännössä elefanttikuvioiset sukat sisältävän laatikon sijainti saattaa unohtua yllättävänkin nopeasti. 

Varastoneliömetrin hinta ei itsessään ole hyvä mittari vaan on parempi ajatella varastoneliön hintaa suhteessa asuinneliön hintaan. Tämä kuvaa tavanomaista elämäntilannetta, jossa vaihtoehtona on varastoida tavarapaljous joko kotona tai vuokravarastossa. Pelkän varastovuokran perusteella päätöksen tekeminen olettaa, että vaihtoehtona on ylimääräisen tilan vuokraaminen tai vuokraamatta jättäminen. Tämä ei kuitenkaan vastaa monen todellisuutta.

On tehokkaampaa ja edullisempaa maksaa halvemmista varastoneliöistä kuin käyttää kalliita asuinneliöitä varastointiin. Ajatuksen tasolla varastointia voi verrata asunnon vaihtamisesta suurempaan asuntoon. Tässä ajatuksena on laskea onko halvempaa vaihtaa nykyinen asunto suurempaan asuntoon, johon tavarat mahtuvat paremmin vai laittaa tavarat varastoon, joka vapauttaa saman verran neliöitä nykyisestä asunnosta. Voimme melko turvallisesti olettaa varastotilan olevan neliöhinnoiltaan asuinneliöitä halvempia ympäri Suomea.

Maksa käytöstä, älä tyhjistä neliöistä

Varastoneliön hinnan lisäksi on tärkeää huomioida veloitetaanko varastosta sama vuokra käytöstä riippumatta vai todellisen käytön mukaan. Tämä pohdinta liittyy siihen tiedätkö etukäteen kuinka paljon varastotilaa tarvitset tulevaisuudessa ja vaikka tietäisit, pysyykö varastoitavan tavaran määrä samana. 

Jos tiedät etukäteen, että tavaran määrä ei muutu ja löydät täsmälleen saman kokoisen vuokravaraston, tätä pohdintaa ei tarvitse tehdä. Monella tilanne on päinvastainen, itse en käytännössä tiedä edes tämän hetken oman tavaran määrää ja varastoitavan tavaran määrä vaihtelee pitkin vuotta jo pelkästään talvivaatteiden ja -välineiden osalta, joka on tyypillinen tilanne meistä monelle.

Jos vuokraat varastoa, jonka vuokra veloitetaan käytöstä riippumatta, maksat myös tyhjistä neliöistä. Esimerkkinä tilanne, jossa tietyllä ajanhetkellä käytät vain kolmasosaa vuokravarastosta. Todellinen vuokraneliön hinta on tällöin kolminkertainen, koska jokaista käytettyä neliötä kohden maksat myös kahdesta tyhjästä neliömetristä. Tällaisessa tilanteessa käytöstä riippumaton vuokravarasto ei enää tule edulliseksi. Tästä syystä todellisen käytön mukaan veloitettava varastointi on monelle se edullisempi vaihtoehto.

Omalla ajalla ja vaivalla on myös hintansa

Jos edellisen pohdinnan seurauksena oletamme varastoinnin olevan kannattavaa, seuraava askel on pohtia siitä muodostuvaa vaivaa ja ajankulua. Asuinpaikasta riippuen varasto todennäköisesti sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä, joka toimii kunhan matkaan kuluvan aika pysyy kohtuuden rajoissa ja tavarat mahtuvat omaan autoon. Itse ajamisen lisäksi aikaa kuluu yleensä myös kantamiseen, sekä kotona että varastolla, ja asioiden järjestelyyn ja selvittelyyn, joihin saattaa kulua enemmän aikaa kuin itse ajamiseen. 

Omalla vapaa-ajalla on myös hintansa, joka tosin on hankala laskea. Vaihtoehtoisesti voi pohtia onko taloudellisesti kannatavampaa käyttää esimerkiksi tunti kantamiseen, ajamiseen molempiin suuntiin, selvittelyyn ja niin edelleen vai käyttää kuljetuspalvelua ja tehdä tunti ylitöitä (tai viettää perheen ja harrastusten parissa).

Jos oman vapaa-ajan tai ylityötunnin hinnasta kuljetuspalveluun verrattuna ei ole täyttä selvyyttä, vaaka kallistuu voimakkaasti kuljetuspalvelun puoleen kun oma auto ja kantokyky eivät riitä. Tavallisia syitä ovat tavaramäärät, jotka vaativat kantoapua ja suurempaa ajoneuvoa. Itsestään selvyytenä voi todeta, että on tehokkaampaa käyttää jo käytössä olevaa kuorma-autoa kuin lähteä ostamaan omaa ajoneuvoa yhtä varastokuljetusta varten. Kuljetuspalvelun mukana tulee myös helppous: kuljetuksesta ei tarvitse huolehtia, miettiä, järjestää ja muistaa.

KunnonVarasto yhdistää varaston ja kuljetuksen ilman vaivaa

Yllä kuvatun pohdiskelun päätteeksi rakensimme KunnonVarasto-palvelun, joka tarjoaa yhdistettyä varastointia ja kuljetusta ilman vaivaa. Noudamme tavarat kotoasi, varastoimme varastollamme ja palautamme kun tarvitset. 

Varastomme sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä pois kaupunkien keskustoista, jolloin pystymme tarjoamaan edullista todellisen käytön (tilavuuden) mukaan veloitettua varastointia. Pystymme tarjoamaan todellisen käytön mukaan hinnoiteltua varastointia tehokkaasti sillä useiden asiakkaiden varastotarpeiden yhdistäminen tasaa kokonaisuutta. Yhden asiakkaan tilatessa palautuksen usein vastaanotamme joltain toiselta asiakkaalta uutta varastoitavaa.

Samaa logiikka pätee kuljetuspuolella. Yhdistämällä kuljetuksia ja käyttämällä biokaasulla toimivaa kuljetuskalustoamme tehokkaasti, pystymme tarjoamaan edullisen palvelun myös kuljetuksen osalta.

Aika on ainoa asia elämässä, jota ei saa takaisin. Tämän palvelun avulla voit keskittyä tärkeämpiin asioihin elämässä.

Tutustu lisää osoitteessa kunnonvarasto.fi ja ota rohkeasti yhteyttä kysyäksesi mitä tahansa palvelustamme.

Etkö löydä etsimääsi? Jätä meille yhteydenottopyyntö!