Ekologinen pakkauspalvelu ilman kompromisseja – vuosien kokeilun tulos


Niin muuttotavaroiden pakkaaminen kuin kuljetettavien ja varastoitavienkin tavaroiden huolellinen suojaaminen on osa palvelulupaustamme – kun jotain tehdään, se tehdään kunnolla. Kuljettamisen päästöjä olemme taklanneet valitsemalla kalustomme biokaasukäyttöiseksi. Kuljettaminen ei kuitenkaan ole logistiikan ainoa päästöjen lähde – alalla yleisesti käytössä olevat kertakäyttöiset pakkausmateriaalit tuottavat valtavan määrän roskaa. Koska toimintamme ydin on alusta asti ollut ekologisuus, olemme hakeneet ja löytäneet niin asiakkaan tavaroita kuin ympäristöäkin säästävän tavan kuljettaa.

Alkutaipaleemme ja kestävien pakkausmateriaalien etsintä

Ilman minkäänlaista pohjatietoa pohdimme, miten saisimme asiakkaan tavarat vahingoittumattomana paikasta A paikkaan B. Aloitimme suojaamalla kuljetettavat tavarat räsymatoilla, joita dyykkasimme noin kolmesataa kappaletta sieltä ja täältä. Huomasimme pian, että huonekalujen suojaustarpeet vaihtelevat ja tarvitsemme jotain enemmän. Matto ei taivu kaikkiin huolellisen pakkauspalvelun vaatimiin käyttötarkoituksiin.

Näin pestiin suojamattoja KunnonMuuton alkutaipaleella. Biisi: The Mes

Ulkomaanmuutot aloitettuamme saimme oppia maailmalta: belgialainen yhteistyökumppanimme Brysselissä (Autegarden movers) näytti meille muuttohuovat ja tekniikan niillä suojaamiseen. Heillä oli käytössään muovista valmistettua joustavaa narua, jolla he sitoivat huovat huonekaluihin. Aloimmekin etsimään muovitonta vaihtoehtoa tähän. Kokeilimme mitä erilaisimpia naruja hampusta, juutista ja muista materiaaleista valmistettuina, mutta mikään näistä ei omannut joustoltaan ja kestävyydeltään riittäviä ominaisuuksia. 

Jouluaattona 2020 avattiin tällaisia muuttopaketteja! Oltiin kirjaimellisesti jouluaattona Luxemburgissa muuttokeikalla.

Tästä umpikujasta päästäksemme keksimme alkaa sitomaan huopia kierrätysmuovista valmistetulla teipillä. Kun muutto- ja kuljetuskeikkojen vaatimukset kovenivat, jouduimme taipumaan myös tavanomaisten muovituotteiden käyttöön. Positiivinen puoli tässä tietysti se, että saimme opetella ja organisoida toimivat tavat kierrättää jätteemme.

Kummallisen korona-ajan pyörteissä löysimme pakkaustarviketukku Napakka Oyn. Napakka tarjoaa meille kiristekalvon, kuplamuovin, pahvin, teipin ja paljon muuta – kaiken tarvitsemamme kierrätysmateriaaleista valmistettuna.

Emme joudu enää tekemään kompromisseja pakkauskeikoillamme. Voinemme sanoa, että jos joku osaa pakata ammattimaisesti JA ympäristöystävällisesti, niin se olemme me.

Vastuullinen muovin käyttö ja kierrätys

Olemme oppineet, että tavaroita suojatessa ja varastoidessa muovi on ylivoimainen apuväline. Käsikiristekalvolla voimme suojata kangaspintoja kevyesti tai sitoa pakkausmateriaaleja huonekaluihin.

Olemmekin sovittaneet muovin käytön arvoihimme: kun käytämme muovia, käytämme Napakan kierrätysmuovista valmistettua käsikiristekalvoa, kuplamuovia ja teippiä. 

Kuplamuovia voi käyttää useita kertoja, ja kun muoviset suojausmateriaalit eivät kelpaa enää suojaamiseen kierrätämme ne aina asianmukaisesti. Kuplamuovilla voi suojata monia herkempiä lasivitriinejä, tauluja ja lasiesineitä. Ja kun siitä tulee liian riekaleista, voimme käyttää sitä vielä astialaatikoissa täytteenä pehmentääksemme laatikon sisältöä.


Pahvi ja pakkauspaperit

Astioiden suojaamiseksi parasta materiaalia on astiapaperi. Käyttämämme paperi on kierrätyspaperista valmistettua makulatuuripaperia. Suojaamme astiat aina uudella paperilla ja toppaamme laatikot vanhalla. Yksi paperiarkki kokee noin kolme muuttoa ennen kuin se päätyy kierrätykseen.

Pahvi tulee kuvioihin mukaan laatikoissa sekä aaltopahvina ja aaltopahviarkkeina. Ulkomaanmuutoissa käytämme erilaisia ja -kokoisia pahvilaatikoita. Pakkausmuutoissamme laatikot ovat asiakkaalla aina vuokralla ja vain ne mitä emme takaisin saa tai emme voi käyttää uudelleen menevät laskutukseen. Käytämme keskimäärin pahvilaatikoita noin neljä – viisikertaa ennen kuin ne menevät kierrätykseen. Ajallisesti tämä tarkoittaa, että laatikon kierto saattaa olla jopa kaksi vuotta.

Tietysti kauttamme saa myös vuokrattua ympäristöystävällisiä muovisia muuttolaatikoita, näitä käytämme pääsääntöisesti kotimaan palveluissamme.

Aaltopahvilla on paikkansa, kun tavaralle ei löydy sopivaa laatikkoa. Aaltopahvin avulla voimme valmistaa mittatilauksena muuttolaatikon asiakkaan luona. Kaikki mikä on laatikoissa pienentää kuljetettavan tavaran vahinkoriskiä sekä tekee työstämme helpompaa. Kuorma-auto on helpompi lastata kun kuorma koostuu laatikoista ikeakassien sijaan.

Napakka tarjoaa meille kattavan valikoiman erikokoisia laatikoita ja olemmekin kokeneet heidän tarjontansa meille sopivaksi.

Ympäristövastuullisuus alkaa meistä ja jatkuu Sinusta

Emme vain tarjoa ympäristöystävällisiä pakkausmateriaaleja, vaan myös kannustamme asiakkaitamme olemaan osa tätä kestävämpää liikettä: veloitamme Sinulta ainoastaan ne materiaalit, joita emme voi enää uusiokäyttää. Uskomme, että näin kannustamme kaikkia pitämään hyvää huolta muuton, kuljetuksen ja varastoinnin aikana käytettävistä suojausmateriaaleista, jolloin ne ovat pitkäikäisempiä. Emme elä pula-ajassa, mutta taloudellisen ja ekologisen tehokkuuden kannalta on hyvä ottaa joskus menneestä maailmasta mallia. 

Nopeus ja luotettavuus

Ymmärrämme, että muuttoprosessin keskellä voi ilmaantua yllätyksiä, ja haluamme olla valmiina tarjoamaan tarvittavat materiaalit nopeasti ja joustavasti. Onneksemme yhteistyökumppanimme Napakka tarjoaa meille mahdollisuuden tilata ja toimittaa pakkausmateriaaleja myös lyhyellä varoitusajalla. 


Parasta pakkauspalvelussa on tietysti huolettomuus! KunnonMuuton täyden palvelun muutto, kuljetus ja varastointi sisältää vuosien kehitystyön tuloksen pakkauspalvelun muodossa – muutto ulkomaillekin hoituu mukavammin, kun pitkän matkan kulkevat muuttotavarat on pakattu ammattilaisten toimesta. Yrityksesi hiilijalanjälki pienenee, mikä on loistava bonari sekin.

Kiitos, että olet osa tehokkaampaa ja kestävämpää tulevaisuutta! 

Kun on muutto, 

valitse KunnonMuutto

Tältä näyttää huolellinen ekologinen pakkauspalvelu vuonna 2023.

Etkö löydä etsimääsi? Jätä meille yhteydenottopyyntö!